Eindelijk is het zover, het atletiekstadion gaat terug open maar we kunnen niet heropstarten zoals we een tijd geleden gestopt zijn.
We moeten een aantal richtlijnen volgen van de federale overheid, maar daarnaast zijn er nog extra maatregelen van Stad Roeselare waar we ons moeten aan houden. Om te kunnen blijven trainen, vragen we dan ook aan iedereen ( ouders en atleten ) de voorschriften goed te lezen en zeker na te volgen. We zullen streng zijn want we willen niet meer terug naar een volledige stopzetting van de trainingen.
EXTRA LET OP:
- de trainingen gaan nu door op een ander moment dan voorheen. Wie op een verkeerd moment naar training komt, kan niet meedoen met de trainingen. Kijk dus goed wanneer je op training verwacht wordt en de ingang is ALTIJD aan de Spanjestraat.
- atleten die voor de Corona-periode enkel in Gits trainden, kunnen nu terecht in Roeselare
- om de grootte van de groepen wat te kunnen inschatten vragen we dat de kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen hun trainer verwittigen als ze naar training willen komen. De kangoeroes ( 2014-2013 ) doen dat bij jurgen@kavr.be, de benjamins ( 2012-2011 ) en de miniemen ( 2008-2007 ) bij geert.dekaezemaker@telenet.be en de pupillen ( 2010-2009 ) bij willyligneel@hotmail.com
Hierbij vindt u de richtlijnen en de trainingsmomenten die we hebben kunnen organiseren.
Het is een lang document, maar we vragen toch met aandrang dat je het tot het einde goed leest.
Vanaf dinsdag 19 mei kunnen we terug starten met trainingen op het Stedelijk Sportstadion. Dit kan alleen onder bepaalde voorwaarden. Wij vragen nadrukkelijk dat onderstaande richtlijnen aandachtig gelezen worden door atleten/ouders. Enkel bij het exact naleven van de richtlijnen kan AVR garanderen dat de trainingen kunnen blijven doorgaan.
Federale regels:
Bepaalde regels van de inperkingsmaatregelen rond COVID-19 blijven van kracht, ongeacht de afbouwfase waarin we ons bevinden. Deze federale regels zijn:
- Blijf thuis als je ziek bent
- Beperk je contacten met andere mensen, hou steeds een veilige afstand (minstens 1,5m)
- Zorg dat je voortdurend goede hygiënische reflexen hebt (regelmatig handen wassen, papieren zakdoeken gebruiken,…)
- Het bedekken van mond en neus is belangrijk en aanbevolen tijdens de afbouw.
Openstellen van de accommodatie:
- Het Stedelijk Sportstadion wordt exclusief voor de clubs opengesteld.
- INGANG VIA SPANJESTRAAT
UITGANG VIA MANDELLAAN - Voor aanvang van de trainingen wordt de poort in de Spanjestraat 15 minuten geopend. Tijdens de training is de poort gesloten. Alleen atleten en trainers worden toegelaten, geen toeschouwers. DUS KOM NIET TE VROEG MAAR OOK NIET TE LAAT.
- Kinderen die gebracht worden met de auto stappen uit aan de poort, waar zij opgewacht worden door een toezichter van de club. De ouder stapt niet uit en rijdt onmiddellijk verder, systeem kiss&ride. Ouders kunnen dus tijdens de training van hun zoon/dochter geen rondjes aan de buitenkant van de piste lopen.
- Bij het betreden van het Sportstadion dragen de atleten vanaf cadet en trainers een mondmasker.
- Hou steeds een veilige afstand (minstens 1,5m) van iedereen, dus ook van je trainer en de andere atleten.
- Aan de poort zullen handgels beschikbaar zijn.
- Doe thuis reeds je loopkleren aan, vul je drinkfles en ga voor vertrek nog eens naar toilet en was grondig je handen.
- Kleedkamers en douches blijven nog gesloten. Alleen het toilet kan bij uiterste nood gebruikt worden.
- Ga bij aankomst onmiddellijk tot bij uw trainer. Hij/zij zal u een plaats aanwijzen waar u uw sporttas, spikestas, drinken… kan achterlaten.
- Na de training kunnen kinderen die nog te jong zijn om zelfstandig tot aan de geparkeerde auto van de ouders te wandelen, afgehaald worden aan de poort. Let erop dat u afstand houdt.
HET VERLATEN VAN DE TRAINING GEBEURT VIA DE MANDELLAAN.
Aangepaste trainingsuren:
Op het Stedelijk Sportstadion in Roeselare:
In een eerste fase kunnen we iedere groep één training per week aanbieden. Zodra mogelijk stappen we terug over naar twee of drie trainingen per week. We vragen ook dat iedereen binnen zijn categorie blijft. Maw het antwoord op de vraag “broer of zus zit in een andere categorie, mogen ze samen komen” is negatief.
Dinsdag: 17u30 tot 19u00 meerkampgroep Alexander
Woensdag: 14u45 tot 15u45 benjamins geboortejaar 2011
16u00 tot 17u00 benjamins geboortejaar 2012
17u00 tot 18u30 spurtgroep Lucien
Donderdag: 17u30 tot 19u00 miniemen geboortejaar 2008 en 2007
Zaterdag: 8u45 tot 9u45 pupillen geboortejaar 2009
10u00 tot 11u00 pupillen geboortejaar 2010
11u00 tot 12u00 kangoeroes geboortejaar 2014 en 2013
Op de piste van Dominiek Savio in Gits:
Dinsdag: 17u30 tot 19u00 afstandsgroep Willy
Woensdag: 17u30 tot 19u00 afstandsgroep Evy en Thijs
Donderdag: 17u30 tot 19u00 afstandsgroep Willy
Vrijdag: 17u30 tot 19u00 afstandsgroep Evy en Thijs
De trainingen:
- Loslopen.
Altijd één baan vrijlaten tussen de atleten. Achter elkaar telkens 5 meter vrijlaten. - Stretching-stabilisatie-loopoefeningen.
De trainer duidt een plaats aan op de piste. Hij ontsmet de balustrade. Elkaar vasthouden tijdens stretching oefeningen is niet toegestaan. - Sprint.
Er wordt gespurt in banen 2 - 4 - 6. Het grasveld wordt gebruikt om terug te wandelen. Beperk momenteel het gebruik van startblokken. Deze mogen enkel gebruikt worden na volledige ontsmetting en telkens door één atleet. Na de training worden ze terug volledig ontsmet. Aflossingen en andere oefeningen met contact zijn niet toegelaten. - Horden.
De trainer plaats de horden op de piste en ontsmet ze. Deze mogen telkens door één atleet gebruikt worden waarna terug volledig ontsmet. Meerdere sets mogen klaargezet worden zodat meerdere atleten op hetzelfde moment hun training kunnen afwerken. Altijd één baan tussen laten. Op het einde van de training worden alle horden volledig ontsmet bij het opbergen. - Werpen.
Elke atleet neemt indien mogelijk zijn eigen werptuigen mee, of krijgt gedurende de hele training één of meerdere werptuigen toegewezen. Voor en na de training worden alle werptuigen ontsmet. Een atleet gooit en haalt onmiddellijk het werptuig terug zodat het steeds in zijn/haar bezit blijft. Terugwandelen doe je niet in de werpbaan. Geen medecinebalworpen naar elkaar, bij voorkeur tegen een muur. - Hoogspringen - Polsstokspringen
In de beginfase zal het hoogspringen en polsstokspringen beperkt worden. Na iedere sprong moet de mat gedesinfecteerd worden. ( als er verschillende atleten na elkaar springen ) Bij het polsstokspringen mag een stok maar door 1 atleet gebruikt worden. Enkel de trainer mag de staanders hoger/lager zetten. De lat/rekker opleggen gebeurt steeds door dezelfde atleet aan dezelfde kant. - Verspringen.
Altijd dezelfde persoon die de hark vastneemt. - Afstandslopen.
Loop alleen, niet hazen. De intervals lopen we in banen 1 of 2. De buiten baan wordt gebruikt om los te lopen tussen de intervals. Respecteer de afstand tussen de atleten bij gebruik zelfde baan (minimum 5 meter).
Toezichthouders.
- De club zorgt bij iedere training voor toezichthouders. Hun taak omvat:
- Onthaal aan de poort in de Spanjestraat met aanwijzingen en richtlijnen voor alle atleten.
- Het klaarzetten van de hygiëne producten.
- Ontsmetten en opbergen van de materialen.
- Na de training ervoor zorgen dat de site proper en ordentelijk achtergelaten wordt.
Verzekeringen.
De gewone verzekeringen lopen verder. Dat wil zeggen dat de atleten verzekerd blijven voor ongevallen tijdens de training. ( bvb voet omgeslagen, verrekking, … ) De verzekering komt niet tussen voor het oplopen van besmetting met Covid-19. AVR kan ook niet verantwoordelijk gesteld worden voor het oplopen van het virus. We rekenen er op dat alle ouders en atleten deze richtlijnen goed en volledig lezen en opvolgen.
Het Bestuur van AVR
Reactie plaatsen
Reacties