BK JUN EN BELOFTEN MET 100% SUCCES, 5-AVR ATLETEN EN 5 MEDAILLES

Gepubliceerd op 8 september 2024 om 22:36

Zondag mochten de junioren en de beloften als laatste categorie strijden voor hun nationale titels. In een winderig Ninove kwamen er in totaal 5 AVR-atleten aan de start.

Belofte en meerkamper Victor Priem mocht om 10u00 de kampioenschappen openen in het speerwerpen. De competitie draaide niet zoals Victor vooraf had gehoopt. Met oa 3 nulpogingen kon hij zijn PR niet benaderen en met een beste worp van 46m20 werd hij uiteindelijk 8e. Later in de namiddag nam Victor ook deel aan zijn favoriete onderdeel, het polsstokspringen. Hij startte de wedstrijd op een hoogte van 4m50 en ging daarna ook bij de eerste poging over 4m70 en 4m85. Bij zijn tweede poging sprong Victor ook over 4m95. Later probeerde hij nog zijn PR te verbeteren met een hoogte van 5m08, maar dat bleek net niet te lukken. Met zijn hoogte van 4m95 behaalde hij wel de Belgische titel.

Bij de beloften kwam Iben Degryse aan de start van de 110mHorden. Iben kreeg 2x kans om te lopen. Er waren reeksen voorzien, maar aangezien elke atleet zich sowieso zou plaatsen voor de finale, liet Iben net als 2 andere atleten de reeksen vallen. In de finale liep hij met een serieuze tegenwind naar een tijd van 14”74, goed voor de 2e plaats en een zilveren medaille.

Adeline Temmerman was de volgende belofte die aan de start kwam. Zij koos voor de 1500m en was ingeschreven met de 3e tijd. Na een goede wedstrijd en een finish in 4’36”74 kon ze haar plaats op de inschrijvingslijsten bevestigen. Met deze tijd bleef ze maar een fractie boven haar PR.

Julie Voet nam de langste afstand voor haar rekening. In een wedstrijd samen met de junioren maakte ze zeker kans op de eerste plaats bij de beloften. In een snelle wedstrijd gewonnen door een juniore, finishte Julie enkele seconden later als 1e belofte. Haar tijd van 16’40”42 is een seizoen beste en was goed voor de Belgische titel.

Jerome Kindt was de enige junior die deelnam aan het BK. Hij startte op de 1500m en was een van de kandidaten voor een medaille. Maar op een 1500m zijn het niet altijd de atleten met de beste seizoentijden die met de medailles naar huis gaan omdat het vaak om tactische wedstrijden gaat. Jerome liet aan de finish een tijd van 4’08”90 noteren en dat was goed voor een zilveren medaille.