BK CADETTEN EN SCHOLIEREN IN NIJVEL

Gepubliceerd op 2 september 2024 om 21:44

Zaterdag en zondag kwamen de cadetten en de scholieren in actie voor hun Belgisch Kampioenschap. Piste van gebeuren lag deze keer in Nijvel.

 

De eerste atlete van AVR die in alle vroegte afgereisd was naar Nijvel was Flore Vandenbroucke. Om 10u kwam ze in actie bij het kogelstoten. Met een beste worp van 10m24 kwam ze 16cm te kort om bij de laatste 8 te eindigen en nog 3 extra worpen te hebben. Later op de dag liep Flore ook de reeksen van de 80m horden. Na een mindere start en een betere 2e helft van de wedstrijd finishte ze als 4e in haar reeks in een tijd van 12”62.

Nog in de voormiddag kwamen Emile Dorme en Imani Claeys in actie. Emile startte in de buitenbaan van de 400mh en liep de eerste 250m heel snel tussen de horden, maar verloor telkens wat tijd over de horden. Op het einde was de tank dan ook leeg en hij eindigde als 5e in zijn reeks in een tijd van 1’01”39. Wat rustiger over de horden en een tijd onder de minuut zit er zeker in. Imani startte op de 400m in baan 2 met voor haar de snelste loopster van de reeks. Zo liep Imani eigenlijk voortdurend alleen en kon ze niet concurreren met een loopster in de banen naast haar. Haar eindtijd van 64”11 is helemaal niet slecht, maar zelf hoopt ze altijd op wat beter.

Langeafstandloper Niels Depont kwam aan de start van de 3000m bij de scholieren. Hij was net geselecteerd en het was vooraf duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd kon worden. Na 1 ronde ging het tempo al de hoogte in en Niels kwam alleen te lopen. Hij eindigde in een tijd van 9’49”18.

De laatste AVR atleet in actie was Lukas Cneut op de 100m bij de scholieren. In de reeksen finishte hij in een tijd van 11”36 ( met te veel rugwind ) en dat is een evenaring van zijn PR. Ingeschreven met de 15e tijd en als 13e eindigen is zeker niet slecht.

 

Zondag kwamen er nog enkele atleten in actie. Lisa Debucquoy startte op de 100m. Met enkel een 100m in de benen op de BVV en het KVV liep ze nu pas haar 3e wedstrijd van het zomerseizoen. Ze startte goed, maar kon haar topsnelheid niet tot het einde vasthouden. Haar tijd van 13”25 was 0.01” sneller dan tijdens het KVV op 15/08. Nu goed doorwerken en het winterseizoen zal wel weer goed gaan. Lukas Cneut kwam aan de start van de 200m bij de scholieren. Uit baan 7 kon hij uit de bocht niet voldoende versnellen en werd 5e in zijn reeks in een tijd van 23”35. De vele onderbrekingen van de trainingen tijdens het seizoen wegens problemen aan de hamstring laten hun sporen na.

In de namiddag was het eerst de beurt aan Lukas Sarrazyn bij het speerwerpen bij de scholieren. Hij startte de competitie goed met een worp van 57m00. In de volgende 5 worpen kon hij zich niet meer verbeteren en gaandeweg de wedstrijd gooiden er nog 3 atleten verder. Zo was een 4e plaats zijn deel.  Hij worp tijdens de zomer geregeld 57m en 58m, dus zeker geen slechte prestatie.

Op de 800m hadden we 2 deelnemers, nl. Mattis Saint Germain bij de cadetten en Amani Roelens bij de scholieren. Mattis kwam aan de start van de 2e reeks van 3 en kon zich na de eerste 100m mooi in de kop van de wedstrijd nestelen. Op 250m van de aankomst begon hij aan zijn versnelling en kwam als winnaar van zijn reeks over de streep in een nieuw PR van 2’06”59. Voor Amani wisten we vooraf dat het aanklampen zou worden en proberen om een goede tijd neer te zetten. Na een tactisch goed gelopen wedstrijd kwam hij uit op een tijd van 2’08”29, zijn 2e beste prestatie ooit.

 

Verslag: Jurgen Cneut

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.